Biografie

Mijn naam is Niek Oele. Ik ben geboren in 1952 in Goes, op Zuid-Beveland. Ik woon nog steeds in Goes en ik moet zeggen dat de Zeeuwse natuur mij prima bevalt.
Zo rond 2002 ben ik mij gaan interesseren voor vogels en een paar jaar daarna ben ik ook begonnen met het fotograferen van vogels. Aanvankelijk maakte ik foto's door een telescoop, een techniek die digiscopen wordt genoemd, maar deze manier van fotograferen pas ik niet meer toe. Nu gebruik ik verschillende lenzen op mijn digitale camera's: en 100-400mm zoomlens en een macrolens.
Vanaf de zomer van 2016 fotografeer ik ook met een compactcamera: een Panasonic Lumix.
Sinds een paar jaar is er naast de vogels nog een andere passie bijgekomen: paddenstoelen. Die paddenstoelenwereld is een fascinerende wereld vol kleuren en (soms) bizarre vormen en ik vind het een uitdaging om ook die in beeld te brengen. Zo ontstaat er een fotosite waarin het accent vooral ligt op vogels en paddenstoelen.
Vanaf 2010 ben ik me gaan interesseren voor vlinders en libellen en ook daarvan zijn er inmiddels aardig wat foto's te vinden op mijn site.
Maar als je in de natuur bent, ontdek je ook nog andere boeiende dieren en planten. En ook daar is een kleine selectie van te vinden op deze site.
Ik fotografeer vooral in Zeeland, maar ik neem mijn apparatuur natuurlijk ook mee buiten de provincie.

Ik hoop dat je mijn foto's mooi vindt en ik zou het leuk vinden wanneer je een berichtje achterlaat in het gastenboek.